In ontwikkeling: 120 recreatiewoningen Julianadorp aan zee

In Julianadorp aan Zee (gemeente Den Helder) is een nieuw recreatiepark met 120 woningen in ontwikkeling, met de werktitel Noorderduyn. Op 12 hectare, nu nog in gebruik voor bollenteelt, wordt 3 hectare water gegraven en met het uitkomende zand wordt een duinlandschap gevormd. In dit landschap worden de woningen ‘gestrooid’. Het parkeren wordt door duintjes zoveel mogelijk aan het zicht onttrokken.

Het park komt te liggen tussen de parken Keizerskroon, Ooghduyne en Strandslag Juliana. Via een voet/fietspad is het strand te bereiken op nog geen kilometer afstand.

De woningen worden gasloos, zeer duurzaam en in hout gebouwd. Er komen 4-persoons, 6-persoons, 8-persoons woningen en enkele groepsaccommodaties voor 12 tot 22 personen. Een bijzonder landschappelijk aspect is het opnieuw in het ontwerp opnemen van een stuk van de Atlantikwall, die in de vijftiger jaren is verwijderd.

De woningen, op eigen grond, zullen naar verwachting voorjaar 2025 te koop worden aangeboden aan particulieren. Ze dienen minimaal 70% van de tijd beschikbaar te zijn voor verhuur. Er is een goed rendement te verwachten. Recreatiewoningen in Julianadorp zijn zeer populair; zeker moderne energiezuinige woningen zullen het goed doen. Het nabijgelegen Den Helder heeft veel te bieden. Naast musea, restaurants en rondvaarten zijn er jaarlijks honderden evenementen, waarvan Sail en de Havendagen een paar bekende zijn. Texel is vlakbij.

Het bestemmingsplan is op 22 april 2024 vastgesteld door de gemeenteraad van Den Helder. Realisatie is voorzien in 2025.

Vergelijkbare berichten